Tijdsbeeld

Van keurige huisvader tot nozem en van punk tot new age. Grootste thematische terugblik op de bromfiets in Nederland.

Kiek'n

Brommers van nu en een hereniging met de bromfiets uit je jeugd, die van vader en grootvader.

Brommen

Brommer rijden op de beroemde TT-baan. Heropstappen, demonstraties, onderdelenmarkt en bromfietsverkiezing.
Brouwer Motors
Afbeelding

Programma

Met 'entree met Bromfiets' mag iedere bromfietser zo door de tunnel het evenementterrein oprijden. Daar wacht niet alleen een dag kijken en bekeken worden, je mag op gezette tijden ook de baan op om te rijden op het legendarische Grand Prix asfalt waar GP-helden als Jan de Vries, Aalt Toersen en Angel Nieto menig duel uitvochten.

 

Naast het 'brommen op de TT-baan' kan je genieten van onder meer professionele races met historische tweetakt machines en diverse demonstraties. Voor (her)opstappers biedt Motomondo de mogelijkheid om het magische gevoel van het brommer rijden opnieuw te beleven op de nieuwe modellen van MASH en RIEJU. Op het binnenterrein stellen Brouwer Motors en JMPB Parts een deel van de collectie tot in de puntjes gerestaureerde bromfietsen en 'specials' tentoon. Wie weet staat de brommer waar jij, of zelfs je vader of moeder vroeger op reed, er tussen!

 


BromfieTTs 2024 vindt plaats op zaterdag 14 september van 10.00 tot 18.00 uur op het TT Circuit Assen.Afbeelding Met de brommer de baan op
Op zaterdag 14 september krijgen bezoekers met een brommer de gelegenheid om op het legendarische Grand Prix asfalt te rijden onder het oog van toeschouwers en media. De circuitsessies vinden plaats op normale brommersnelheid (ca. 50 km/h). Iedere Bromfietser kan met zijn tweewieler de TT-baan op zolang hij of zij op het evenement een vrijwaring tekent waarin staat dat deelname voor eigen risico is. Bij het ondertekenen van de vrijwaring moet je legitimatie tonen! De vrijwaring wordt uiteraard ook op het circuit zelf verstrekt. Toegang tot de sessies wordt uitsluitend verleend aan de kaarthouder van de 'entree met bromfiets' kaart die de vrijwaring heeft getekend.

Deelname mag vanaf 16 jaar. Ben je nog geen 18 en dus minderjarig dan dient je ouder of voogd de vrijwaring te ondertekenen.

Afbeelding De hele dag lekker sneupen
Wat is er fijner dan je helemaal onder te dompelen in de wereld van de bromfiets, voor velen synoniem aan een onbezorgde jeugd! Toon je eigen brommer aan het publiek, geniet van een samenzijn met je club, ga op zoek op de onderdelenmarkt of verkoop je eigen spullen. Ga voor de hereniging met de brommer uit je jeugd, die uit vaders tijd of zelfs uit grootvaders tijd. Rijd een nieuwe brommer of sla je been over een oud exemplaar. Wie weet word je verliefd!

Afbeelding Races met klassiekers
Op het TT-circuit hoort geracet te worden en dat wordt voor je verzorgd in diverse categorie├źn met racemachines van weleer. Aan de start onder meer historische tweetakt en viertakt Grand Prix machines, maar ook races met klassieke sport- en formulewagens. Het volledige baanprogramma wordt hier binnenkort gepubliceerd.