Tijdsbeeld

Van keurige huisvader tot nozem en van punk tot new age. Grootste thematische terugblik op de bromfiets in Nederland.

Kiek'n

Brommers van nu en een hereniging met de bromfiets uit je jeugd, die van vader en grootvader.

Brommen

Brommer rijden op de beroemde TT-baan. Heropstappen, demonstraties, onderdelenmarkt en bromfietsverkiezing.
Afbeelding

Programma

Met ‘entree met Bromfiets’ mag iedere bromfietser zo door de tunnel het evenementterrein oprijden. Daar wacht niet alleen een dag kijken en bekeken worden, je mag op gezette tijden ook de baan op om te rijden op het legendarische Grand Prix asfalt waar GP-helden als Jan de Vries, Aalt Toersen en Angel Nieto menig duel uitvochten.

 

Naast het ‘brommen op de TT-baan’ kan je genieten van onder meer professionele races met historische tweetakt machines en diverse demonstraties. Voor (her)opstappers biedt bromfietsmerk MASH de mogelijkheid om het magische gevoel van het brommer rijden opnieuw te beleven op de nieuwe MASH Fifty modellen.

 

Ondanks de aanwezigheid van politie-agent Melle Zegel, mag het gas voor deze keer VOL open op de rollenbank bij de stand van Bromfiets Magazine. De redactie van het oudste Bromfietstijdschrift van Nederland legt menig bezoeker en bromfiets vast op de gevoelige plaat en verkiest samen met de organisatie de mooiste bromfiets in verschillende categorieën


BromfieTTs 2018 vindt plaats op zondag 8 juli van 10.00 tot 18.00 uur op het TT Circuit Assen.


Let op: Om het evenement voor iedereen prettig en veilig te laten verlopen hebben we een aantal gedragsregels opgesteld.Afbeelding Met de brommer de baan op
Op zondag 8 juli krijgen bezoekers met een brommer de gelegenheid om op het legendarische Grand Prix asfalt te rijden onder het oog van toeschouwers en media. De circuitsessies vinden plaats op normale brommersnelheid (ca. 50 km/h). Iedere Bromfietser kan met zijn tweewieler de TT-baan op zolang hij of zij op het evenement een vrijwaring tekent waarin staat dat deelname voor eigen risico is. Bij het ondertekenen van de vrijwaring moet je legitimatie tonen! Deelname mag vanaf 16 jaar, maar ben je minderjarig dan dien je de vooraf een vrijwaring te laten ondertekenen door ouders of voogd. De vrijwaring wordt uiteraard ook op het circuit zelf verstrekt. Toegang tot de sessies wordt uitsluitend verleend aan de kaarthouder van de 'entree met bromfiets' kaart die de vrijwaring heeft getekend.

Afbeelding De hele dag lekker sneupen
Wat is er fijner dan je helemaal onder te dompelen in de wereld van de bromfiets, voor velen synoniem aan een onbezorgde jeugd! Toon je eigen brommer aan het publiek, geniet van een samenzijn met je club, ga op zoek op de onderdelenmarkt of verkoop je eigen spullen. Ga voor de hereniging met de brommer uit je jeugd, die uit vaders tijd of zelfs uit grootvaders tijd. Rijd een nieuwe brommer of sla je been over een oud exemplaar. Wie weet word je verliefd!

Afbeelding Races met klassiekers
Op het TT-circuit hoort geracet te worden en dat wordt voor je verzorgd door de 'Klassik Trophy' met racemachines van weleer. Aan de start onder meer historische tweetakt Grand Prix machines in de 50cc Eurocup, de 125cc, 250cc en 350cc klasse. Maar ook races met klassieke Superbikes tot bouwjaar 1990, Boxers en Twins en een wedstrijd om het Belgisch / Nederlandse kampioenschap staan op het programma. Kijk hier voor het volledige baanprogramma.Afbeelding Verkiezing mooiste brommer
Noodzakelijk vervoermiddel, maar vaker een ‘statement’ en nog vaker een gekoesterde droom. Duizenden bromfietsen worden er verwacht, van de Honda NSR die dagelijks wordt gebruikt om van en naar school te rijden, tot de met liefde en passie gerestaureerde Zündapp KS50. Alle brommers die zich op het evenementterrein bevinden komen in aanmerking voor de prijs van respectievelijk mooiste, meest originele of meest authentieke bromfiets, verkozen door een deskundige jury.