Tijdsbeeld

Van keurige huisvader tot nozem en van punk tot new age. Grootste thematische terugblik op de bromfiets in Nederland.

Kiek'n

Brommers van nu en een hereniging met de bromfiets uit je jeugd, die van vader en grootvader.

Brommen

Brommer rijden op de beroemde TT-baan. Heropstappen, demonstraties, onderdelenmarkt en bromfietsverkiezing.
Brouwer Motors
Afbeelding

'De leukste hobby ter wereld'

Er zijn naar schatting 1,2 miljoen brommers in Nederland. Met circa 260.000 daarvan wordt actief gestuurd, door jeugdige Nederlanders, maar steeds vaker door liefhebbers, al dan niet in clubverband. Er is een levendige handel in onderdelen, accessoires en restauratie en de handelswaarde van sommige bromfietsen heeft inmiddels de toenmalige nieuwprijs ruimschoots overschreden.

 


Wout Meppelink van Target Press, uitgever van het oudste bromfietsblad ter wereld, is met het magazine ‘Bromfiets’ één van de partners van het evenement BromfieTTs op het TT-circuit. Als fotograaf is Wout nog altijd actief voor de Nederlandse motorbladen. 15 jaar geleden blies hij het magazine ‘Bromfiets’ nieuw leven in en dat betekende een enorme impuls voor wat hij zelf noemt 'de leukste hobby ter wereld: bromfietsen!'


 

Dat vrijwel iedere volwassene een connectie heeft met de bromfiets bewijst Meppelink regelmatig door verrassende coverfoto’s te publiceren. Zo sierden zangers Dave Berry, Heintje Simons en de Franse vamp van weleer Brigitte Bardot met hun tweewieler de covers van Bromfiets magazine, maar recenter ook de gebroeders Coronel en de grootvader van autocoureur Max Verstappen. Bromfiets legde een hereniging tussen Louis van Gaal en zijn Solex vast en de feloranje cover van het meinummer in 2013 toonde een foto van een trotse Koning Prins Willem Alexander als puber op zijn Puch Maxi. De covertekst? 'Het is een MAXI-MA, een onthullend sprookje over onze nieuwe koningin'….Beleef de JMPB BromfieTTs op zat. 14 sept. - TT circuit Assen

... Lees meer »

JMPB Onderdelen hoofdsponsor van BromfieTTs

... Lees meer »

Weer verliefd!

Veel bezoekers komen naar BromfieTTs voor een hereniging met de brommer uit hun jeugd, die uit vaders tijd of zelfs uit... Lees meer »

Ode aan 3 generaties vervoer en vermaak

... Lees meer »

Van keurige huisvader tot nozem en van punk tot new age

De bromfiets staat voor velen synoniem aan vervoer en vermaak voor de jeugd. Toch was de bromfiets tot ver in de jaren '50 voor... Lees meer »

'De leukste hobby ter wereld'

Er zijn naar schatting 1,2 miljoen brommers in Nederland. Met circa 260.000 daarvan wordt actief gestuurd, door jeugdige Nederlanders, maar steeds vaker door liefhebbers,... Lees meer »

Bromfietsroutes naar Assen

Om uw rit naar Assen zo aangenaam mogelijk te maken staan hieronder (afbeeldingen in volgorde van routebeschrijving) alvast de laatste etappes van bestaande (fiets)... Lees meer »

Bed and Breakfast in de omgeving

Kom uitgeslapen aan op het TT Circuit of maak er een stijlvol weekendje Drenthe van! Op veler verzoek, hieronder een lijst met B&B's in... Lees meer »

Hotels en parken in de omgeving

Drenthe heeft fraaie vakantieparken en hotels in de buurt van Assen. Hieronder hebben we ze voor u op een rijtje gezet. ... Lees meer »

Campings en kampeerterreinen

Net als vroeger een tentje achterop de brommer en gaan! Hieronder een lijst met campings en telefoonnummer.... Lees meer »