Tijdsbeeld

Van keurige huisvader tot nozem en van punk tot new age. Grootste thematische terugblik op de bromfiets in Nederland.

Kiek'n

Brommers van nu en een hereniging met de bromfiets uit je jeugd, die van vader en grootvader.

Brommen

Brommer rijden op de beroemde TT-baan. Heropstappen, demonstraties, onderdelenmarkt en bromfietsverkiezing.
Brouwer Motors
Afbeelding

Ode aan 3 generaties vervoer en vermaak

Het eerste afspraakje, voor het eerst stad of dorp uit, of achterop bij vader of moeder; meerdere generaties Nederlanders bewaren waardevolle herinneringen aan de bromfiets. De bromfiets staat voor velen synoniem voor een vrije en onbezorgde jeugd. Voor het eerst gaan en staan waar je wilt! Op je brommer naar je eerste baan in de stad en in sommige gevallen, je brommer als eerste bezit van je startende onderneming. Belevingsevenement BromfieTTs is een ode aan de 50cc tweewieler in Nederland en aan 3 generaties Vervoer en Vermaak. Van de vroege twintiger, tot de hoogbejaarde Nederlander, vrijwel iedereen begint te glimmen wanneer hen gevraagd wordt naar hun ‘brommertijd’.

  

Op dezelfde brommer uit 1983 terug naar de TT

Je bent 72 en eeuwig jong dankzij een tot in de puntjes gerestaureerde DKW-brommer, precies zo eentje als die je als 16-jarige jongen in 1958 aanschafte! En wat te denken van een 1973er Kreidler RM. De eigenaar heeft em al 31 jaar in bezit en reed op dezelfde brommer in 1983 voor het laatst naar de TT-baan voor de jaarlijkse Dutch TT. Tijdens BromfieTTs mocht hij zelf de legendarische TT-baan uitproberen. Het zijn stuk voor stuk prachtige levensverhalen van zowel bromfiets als bestuurder en evenementpartner Bromfiets magazine tekende er de nodige op de laatste jaren. Op de cover van het oudste bromfietsblad van Nederland schitterden de broertjes Tim en Tom Coronel, nog steeds in het bezit van de viertaktbrommer uit hun tienerjaren, maar ook Louis van Gaal, Dave Berry, Brigitte Bardot en een jonge Prins Willem Alexander met hun bromfietsen.

 
Beleef de JMPB BromfieTTs op zat. 14 sept. - TT circuit Assen

... Lees meer »

JMPB Onderdelen hoofdsponsor van BromfieTTs

... Lees meer »

De terugkeer van revolutionaire racers!

Een entreebewijs voor de JMPB BromfieTTs is op zaterdag 14 september tevens een entreebewijs voor de TABAC Classic GP. Naast het ‘brommen op de TT-baan’... Lees meer »

Weer verliefd!

Veel bezoekers komen naar BromfieTTs voor een hereniging met de brommer uit hun jeugd, die uit vaders tijd of zelfs uit... Lees meer »

Ode aan 3 generaties vervoer en vermaak

... Lees meer »

Van keurige huisvader tot nozem en van punk tot new age

De bromfiets staat voor velen synoniem aan vervoer en vermaak voor de jeugd. Toch was de bromfiets tot ver in de jaren '50 voor... Lees meer »

'De leukste hobby ter wereld'

Er zijn naar schatting 1,2 miljoen brommers in Nederland. Met circa 260.000 daarvan wordt actief gestuurd, door jeugdige Nederlanders, maar steeds vaker door liefhebbers,... Lees meer »

Bromfietsroutes naar Assen

Om uw rit naar Assen zo aangenaam mogelijk te maken staan hieronder (afbeeldingen in volgorde van routebeschrijving) alvast de laatste etappes van bestaande (fiets)... Lees meer »

Bed and Breakfast in de omgeving

Kom uitgeslapen aan op het TT Circuit of maak er een stijlvol weekendje Drenthe van! Op veler verzoek, hieronder een lijst met B&B's in... Lees meer »

Hotels en parken in de omgeving

Drenthe heeft fraaie vakantieparken en hotels in de buurt van Assen. Hieronder hebben we ze voor u op een rijtje gezet. ... Lees meer »

Campings en kampeerterreinen

Net als vroeger een tentje achterop de brommer en gaan! Hieronder een lijst met campings en telefoonnummer.... Lees meer »