Tijdsbeeld

Van keurige huisvader tot nozem en van punk tot new age. Grootste thematische terugblik op de bromfiets in Nederland.

Kiek'n

Brommers van nu en een hereniging met de bromfiets uit je jeugd, die van vader en grootvader.

Brommen

Brommer rijden op de beroemde TT-baan. Heropstappen, demonstraties, onderdelenmarkt en bromfietsverkiezing.
Brouwer Motors
Afbeelding

Bromfietsroutes naar Assen

Om uw rit naar Assen zo aangenaam mogelijk te maken staan hieronder (afbeeldingen in volgorde van routebeschrijving) alvast de laatste etappes van bestaande (fiets) toerroutes vanuit alle windrichtingen richting Assen voor u in kaart gebracht. Deze etappes kunt u naar wens als basis gebruiken voor een mooie rit vanaf uw thuisbasis naar Belevingsevenement BromfieTTs. U kunt zelf uw eigen toerrit naar Assen uitstippelen via deze link.

Vanuit het Westen - Drachten

Deze route vanuit het Friese Drachten komt onderweg naar het TT Circuit langs onder andere Wijnjewoude, Waskemeer, Veenhuizen en Bovensmilde. Een geschikte locatie voor een korte stop in deze route is het gevangenismuseum van Veenhuizen.

 

Vanuit het Zuidwesten - Heerenveen

De route van Heerenveen slingert door het Friese landschap met tussendoor dorpjes als Oldeberkoop, Oosterwolde, Ravenswoud en Bovensmilde. Met als eindbestemming het TT Circuit.

 

Vanuit uit het Zuiden - Hoogeveen

Vanuit het Zuiden van Drenthe richting het TT Circuit brengt u langs de dorpen Tiendeveen, Beilen en Hooghalen. In de route zijn ook geweldig mooie stukken Drentse heide te bewonderen.

 

Vanuit het Zuidoosten - Emmen

De route vanuit Emmen naar het TT Circuit geeft u een kijkje in het rijke boslandschap van Drenthe. Onder andere Odoorn, de Kiel en Hooghalen komen op u pad.

 

Vanuit het Oosten - Stadskanaal

Van de uitgestrekte velden tot aan het heilige asfalt van het TT Circuit. De route lijd langs dorpen als Gasselternijveen, Gasselte en Grolloo. In Grolloo komt u langs het Cuby & the Blizzards museum, blues helden uit de tijd waarin ook de brommer hoogtij vierde.

 

Vanuit het Noorden - Groningen

Vanuit de stad regelrecht de natuur in. Deze prachtige route vanuit Groningen gaat veelal langs het water en lijd  u bovendien door dorpen als Glimmen, Tynaarlo en Loon. Dwars door het centrum van Assen eindigt u uiteindelijk op de kathedraal van de motorsport: Het TT Circuit.

 

 
Vanuit het Westen - Drachten Vanuit het Zuidwesten - Heerenveen Vanuit uit het Zuiden - Hoogeveen Vanuit het Zuidoosten - Emmen Vanuit het Oosten - Stadskanaal Vanuit het Noorden - Groningen

Beleef de JMPB BromfieTTs op zat. 14 sept. - TT circuit Assen

... Lees meer »

JMPB Onderdelen hoofdsponsor van BromfieTTs

... Lees meer »

De terugkeer van revolutionaire racers!

Een entreebewijs voor de JMPB BromfieTTs is op zaterdag 14 september tevens een entreebewijs voor de TABAC Classic GP. Naast het ‘brommen op de TT-baan’... Lees meer »

Weer verliefd!

Veel bezoekers komen naar BromfieTTs voor een hereniging met de brommer uit hun jeugd, die uit vaders tijd of zelfs uit... Lees meer »

Ode aan 3 generaties vervoer en vermaak

... Lees meer »

Van keurige huisvader tot nozem en van punk tot new age

De bromfiets staat voor velen synoniem aan vervoer en vermaak voor de jeugd. Toch was de bromfiets tot ver in de jaren '50 voor... Lees meer »

'De leukste hobby ter wereld'

Er zijn naar schatting 1,2 miljoen brommers in Nederland. Met circa 260.000 daarvan wordt actief gestuurd, door jeugdige Nederlanders, maar steeds vaker door liefhebbers,... Lees meer »

Bromfietsroutes naar Assen

Om uw rit naar Assen zo aangenaam mogelijk te maken staan hieronder (afbeeldingen in volgorde van routebeschrijving) alvast de laatste etappes van bestaande (fiets)... Lees meer »

Bed and Breakfast in de omgeving

Kom uitgeslapen aan op het TT Circuit of maak er een stijlvol weekendje Drenthe van! Op veler verzoek, hieronder een lijst met B&B's in... Lees meer »

Hotels en parken in de omgeving

Drenthe heeft fraaie vakantieparken en hotels in de buurt van Assen. Hieronder hebben we ze voor u op een rijtje gezet. ... Lees meer »

Campings en kampeerterreinen

Net als vroeger een tentje achterop de brommer en gaan! Hieronder een lijst met campings en telefoonnummer.... Lees meer »