Tijdsbeeld

Van keurige huisvader tot nozem en van punk tot new age. Grootste thematische terugblik op de bromfiets in Nederland.

Kiek'n

Brommers van nu en een hereniging met de bromfiets uit je jeugd, die van vader en grootvader.

Brommen

Brommer rijden op de beroemde TT-baan. Heropstappen, demonstraties, onderdelenmarkt en bromfietsverkiezing.
Brouwer Motors
Afbeelding

Verslag tweede editie 2018! Duizenden bromfietsers op TT voor bromfietsen

Duizenden bromfietsers, waaronder NORMAAL-zanger Bennie Jolink, 50cc-Grand Prix sterren Aalt Toersen en Jan de Vries, brachten afgelopen zondag een bezoekje aan het TT Circuit voor Belevingsevenement BromfieTTs, waarbij bromfietsers onder meer met hun trots op de historische TT-baan mochten rijden. Om 11.00 uur gingen de beroemde Grand Prix startlichten op groen voor bromfietsers, passagiers, clubs, maar ook voor nieuwsgierige bezoekers die zich graag nog eens wilden onderdompelen in de ‘brommertijd’.

 

Vanuit alle windrichten naar Assen

Het ‘brommen’ vanuit alle windrichtingen naar het TT Circuit Assen was voor vele bezoekers al een avontuur. Het rijden op de de baan waar slechts een week geleden de MotoGP-sterren hun rondjes draaiden, gaf een extra dimensie aan één van de grootste brommertreffens van Nederland. Temeer omdat tweevoudig 50cc-wereldkampioen Jan de Vries één van de voorrijders was! Zelfs NORMAAL-zanger Bennie Jolink liet zich de kans niet ontnemen om zoveel brommers bij elkaar te zien en de beroemde TT-baan op een oude Zündapp te verkennen.

 

Weer verliefd

Veel bezoekers kwamen voor een hereniging met de brommer uit hun jeugd, die uit vaders tijd of zelfs uit grootvaders tijd. Sommigen werden spontaan weer verliefd en zowel nieuwe als oude zeldzame brommers wisselden op het TT-circuit van eigenaar. Ook de 16-jarige bromfietser, die dagelijks naar school bromt op een moderne scooter of brommer, was goed vertegenwoordigd. Radio 5 uit Hilversum besteedde op de zaterdag maar liefst 2 uren aandacht aan het thema in een LIVE-uitzending vanaf het TT-circuit. Daarin kwamen alle verhalen naar boven: van het ‘brommers kiek’n’, tot een ‘Vlaardings stuur’ en het succesverhaal van de Nederlanders in de ‘borrelglaasjesklasse’.

 

De dag bestond uit verschillende ‘bromsessies’ op de baan, races met klassiekers en een showplein met meer dan 100 exclusieve bromfietsen en een onderdelenmarkt. Voor (her)opstappers bood bromfietsmerk MASH de mogelijkheid om het magische gevoel van het brommer rijden opnieuw te beleven op de nieuwe MASH Fifty modellen. Op de stand van Bromfiets magazine was ‘oom Agent’ aanwezig met de gevreesde ‘rollenbank’, dit keer echter om certificaten uit te delen in plaats van ‘prenten’.

 BELANGRIJK BERICHT VAN DE ORGANISATIE

In overleg met het TT Circuit en Motorclub Assen e.o. heeft organisator LDP International b.v. besloten het evenement BromfieTTs te verschuiven naar 11 juli... Lees meer »

'Brommen en kiek'n op de TT-baan' - zondag 5 juli 2020

Na een jaar stilte is het weer zover!  Op zondag 5 juli 2020 staat een deel van het TT-circuit in het teken van de... Lees meer »

Verslag tweede editie 2018! Duizenden bromfietsers op TT voor bromfietsen

Duizenden bromfietsers, waaronder NORMAAL-zanger Bennie Jolink, 50cc-Grand Prix sterren Aalt Toersen en Jan de Vries, brachten afgelopen zondag een bezoekje aan... Lees meer »

Geslaagde eerste editie belevingsevenement BromfieTTs

... Lees meer »

Van keurige huisvader tot nozem en van punk tot new age

De bromfiets staat voor velen synoniem aan vervoer en vermaak voor de jeugd. Toch was de bromfiets tot ver in de jaren '50 voor... Lees meer »

'De leukste hobby ter wereld'

Er zijn naar schatting 1,2 miljoen brommers in Nederland. Met circa 260.000 daarvan wordt actief gestuurd, door jeugdige Nederlanders, maar steeds vaker door liefhebbers,... Lees meer »

Bromfietsroutes naar Assen

Om uw rit naar Assen zo aangenaam mogelijk te maken staan hieronder (afbeeldingen in volgorde van routebeschrijving) alvast de laatste etappes van bestaande (fiets)... Lees meer »

Bed and Breakfast in de omgeving

Kom uitgeslapen aan op het TT Circuit of maak er een stijlvol weekendje Drenthe van! Op veler verzoek, hieronder een lijst met B&B's in... Lees meer »

Hotels en parken in de omgeving

Drenthe heeft fraaie vakantieparken en hotels in de buurt van Assen. Hieronder hebben we ze voor u op een rijtje gezet. ... Lees meer »

Campings en kampeerterreinen

Net als vroeger een tentje achterop de brommer en gaan! Hieronder een lijst met campings en telefoonnummer.... Lees meer »